Verkkokurssialustan valinta voi olla helppoa

Verkkokurssin tekninen toteutus voi näyttäytyä sekavana hässäkkänä, mikä pahimmillaan lannistaa innostavan idean omasta verkkokurssista. Verkkokurssialustan lisäksi verkkokurssin tuottamista suunnitteleva kouluttaja tai asiantuntija tarvitsee verkkokaupan, joka mahdollistaa sujuvan ja turvallisen oston kurssin oppijoille.

Verkkokurssialustan valinta
Verkkokurssin tekijä törmää nopeasti monenlaisiin teknisiin kysymyksiin – verkkokurssialustan valinta on niistä yksi.

Jos olet joskus ostanut verkkokurssin tai muun digitaalisen tuotteen, sinulla on mielessäsi kokemus kurssin ostamisen polusta. Sujuvimmillaan oppija ostaa kurssin klikkaamalla sen ostoskoriin, ja maksettuaan ostoksensa hänen sähköpostiinsa kilahtaa ystävällinen tervetulotoivotus, tunnukset verkkokurssialustalle ja kuitti ostotapahtumasta (tarvittaessa kirjanpitoon kelpaava sellainen). Näin oppija pääsee heti kurssille oppimaan, ilman tunnusten odottelua. Tarvittaessa saapuvilla on yhteystiedot, mihin ottaa mahdollisissa ongelmatilanteissa yhteyttä.

Saumattoman ja miellyttävän verkkokurssin ostokokemuksen mahdollistaa verkkokurssialusta ja siihen liitetty verkkokauppa monipuolisine maksutapoineen.

Verkkokurssin tekijä voi valita käytännössä kahdesta vaihtoehdosta:

  • rakentaa verkkokurssialustan ja kurssin omille sivuilleen ja varustaa oheen verkkokaupan
  • sijoittaa kurssin valmiille verkkokurssialustalle

Oma verkkokurssialusta ja verkkokauppa

Verkkokurssialusta mahdollistaa ammattimaisesti rakennetun kurssin tarjoamisen oppijoille. Verkkokurssialustalla voit tarjota erilaisia sisältöjä kurssilaisille: voit rakentaa kurssisi videoista, teksteistä, kuvista, ladattavista liitetiedostoista, äänitteistä, animaatioista – mitä ikinä haluat kurssillasi tarjota.

Verkkokurssialustat mahdollistavat kurssin rakentamisen loogisesti siten, että oppija etenee sisällöstä toiseen kouluttajan suosittelemalla tavalla: kyse ei ole verkkosivustosta tai kokoelmasta linkkejä, vaan verkkokurssilla on looginen, verkkokursseille tyypillinen rakenne.

Mikäli oma sivustosi on rakennettu WordPressillä, voit rakentaa verkkokurssin osaksi omaa sivustoasi lisäosilla, joita ovat esimerkiksi LifterLMS tai LearnDash. Jos päätät rakentaa kurssin itse, siihen on tarjolla monenlaista tietoa ja apua. Esimerkiksi lukemalla Miia Kuisman artikkelin Näin rakennat verkkokurssin WordPressilla LifterLMS:n avulla pääset alkuun.

Verkkokurssialustan lisäksi tarvitset verkkokaupan, jotta voit vastaanottaa maksuja ja linkittää oston ja verkkokurssillesi pääsyn toisiinsa. Monet ostajat maksavat mielellään verkkopankin kautta. Työssään kursseja ostavat käyttävät myös laskua ja luottokorttia, joten monipuolinen maksuvaihtoehtojen tarjooma on oikeastaan välttämätön. Maksutapoja varten tarvitset sopimuksen maksunvälittäjän kanssa, jonka jälkeen asennat maksunvälittäjän lisäosan sivustollesi.

Valmis verkkokurssialusta

Valmiita – sekä kotimaisia että ulkomaisia – verkkokurssialustoja on tarjolla paljon, esimerkiksi Campwire, Teachable, Howspace ja Kajabi tarjoavat alustan verkkokurssin rakentamiseen.

Verkkokurssin tekijän kannattaa varmistaa, että alusta ja verkkokaupparatkaisu palvelevat omia tarpeita ja hinnoittelu miellyttää omaa kukkaroa. Useimmat verkkokurssialustat ovat määritelleet kuukausiveloituksen, minkä lisäksi voit joutua maksamaan lisäksi maksunvälittäjän provision.

Viestintäkurssit.fi on valmis verkkokurssialusta, joka tarjoaa alustan ja kauppapaikan lisäksi myös tukea markkinointiin, kanssakouluttajien verkoston sekä apua kurssiaiheen ideointiin, hinnoitteluun ja muihin kurssin rakentamiseen liittyviin kysymyksiin.

Viestintäkurssit.fi on verkkokurssialusta ja kauppapaikka viestinnän ja markkinoinnin verkkokursseille

Viestintäkurssit.fi on valmis verkkokurssialusta ja kurssien kauppapaikka viestinnän ja markkinoinnin teemoja käsitteleville verkkokursseille. Kouluttajana voi rakentaa oman verkkokurssisi alustalle matalalla kynnyksellä maksutta – maksat ainoastaan provision myydyn kurssin alvittomasta myyntihinnasta.

Viestintäkurssit.fi-verkkokurssialusta on rakennettu WordPress + LearnDash -yhdistelmällä ja verkkokauppa WordPressin WooCommercella. Maksuvälittäjä on Visma Pay.

  • Viestintäkurssit.fi on laadukas kurssialusta – käyttö on helppoa sekä kouluttajalle että oppijalle
  • Säästyt teknisten ratkaisujen pähkäilyltä, koska saat sekä kurssialustan että kauppapaikan valmiina
  • Et tarvitse omaa verkkokauppaa tai sopimusta maksunvälittäjän kanssa myydäksesi kurssia verkossa
  • Kurssin ostaja saa heti oston jälkeen tunnukset sinun kurssillesi
  • Hyödyt näkyvyydestä yhteisessä verkkokurssien verkkokaupassa ja Viestintäkurssit.fi:n markkinoinnista
  • Pääset mukaan kouluttajien yhteisöömme

 

Tule kuulolle maksuttomalle Viestinnän voimatunnille, lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: Osaaminen verkkokurssiksi – mitä ja miten? 17.9.2021 klo 9–10

Mikäli pohdit verkkokurssin rakentamista viestinnän, markkinoinnin tai myynnin teemoista, ota yhteyttä! Autamme mielellämme kurssi-idean pallottelussa ja kerromme demon kera Viestintäkurssit.fi-alustasta – voit laittaa meille yhteydenottopyynnön myös lomakkeella.

Verkkokouluttajan kannattaa keskittyä sisältöön

Jaa artikkeli

Haluatko oman kurssisi myyntiin?

Viestinnän tai markkinoinnin asiantuntija! Kun sinulla on idea ja kurssisisällöt, tarjoamme kodin kurssillesi. Viestintäkurssit.fi tavoittaa oppimisesta kiinnostuneet asiantuntijat.

Lue lisää ja tule mukaan!