Eloa teksteihin – iloa kirjoittamiseen

Eloa teksteihin, iloa kirjoittamiseen -verkkokurssilla opit tunnistamaan omat kirjoitustapasi ja muuttamaan niitä siten, että pääset vaivatta alkuun, osaat muotoilla sanottavasi kiinnostavasti ja saat valmista määräajassa. Ei stressiä, vaan kirjoittamisen iloa!

Kurssin sisältö

Verkkokurssilla on neljä oppituntia, jotka antavat sinulle eväitä kirjoitustapojesi muokkaamiseen. Oppitunneilla on havainnollisia videoita, johdattelevia tekstejä, pohdintatehtäviä, oppaita ja työpohjia, jotka ohjaavat sinua kirjoittamisen polulla.

Bonuksena kurssilla on palautettava tehtävä. Valitse jokin teksti, jota olet työstänyt verkkokurssin oppien mukaan. Lähetä se kouluttajalle ja saat siitä henkilökohtaisen palautteen.

Oppitunti 1: Lähtötilanne – tunnista tapasi
Tee alkukartoitus osaamisestasi. Millainen kirjoittaja olet? Mitä ja miten kirjoitat? Entä mitä haluat muuttaa kirjoitustavassasi?

Oppitunti 2: Selkeän kielen salat
Millaista on selkeä kieli? Mitä se ei ole? Opit tunnistamaan selkeän kielen piirteet ja erottamaan kankeat ilmaisut. Pääset kohti yksinkertaista ja ymmärrettävää tekstiä.

Oppitunti 3: Kirjoitusprosessi kuntoon
Nopeus ei ole kirjoittamisessa valttia, mutta suunnitelmallisuus on. Saat käytännönläheiset ohjeet, miten hiot kirjoitusprosessin kuntoon.

Oppitunti 4: Anna palaa!
Ole rohkea, ota kantaa ja jää mieleen. Kirjoita kiinnostavasti ja kansantajuisesti. Vältä varmaa tyyliä ja kokeile jotain uutta. Hyvin kirjoitettu teksti erottuu massasta!

Bonus: Palaute jostain omasta tekstistäsi
Kun olet työstänyt jotain omaa tekstiäsi kurssin ohjeiden mukaan, lähetä se kouluttajalle. Saat siitä henkilökohtaisen palautteen.

Kurssilla eteneminen

Voit käydä materiaalin kerralla läpi, mutta suosittelen, että tutustut siihen osissa. Näin saat siitä parhaan hyödyn.

  • Lue rauhassa blogitekstejä ja katso videoita.
  • Ota talteen diat, oppaat ja työpohjat.
  • Ryhdy työstämään palautettavaa tehtävää.

Toivotan sinulle antoisaa kurssia!

Lämpimin terveisin

Tuija

Kuva: Petri Teräväinen
Valitse tämä kurssi