Esiintymisvalmentaja Marko Poskiparta: näin vakuutat etätapaamisessa

Työpäivä voi muodostua tänä kummallisena aikana jopa pelkästään etätapaamisista. Etätapaamisissa haasteet voivat olla erilaisia kuin kasvotusten: miten vaikutan luonnolliselta, kuuluuko ääni, miten suuntaan kameran? Miten vakuutan, kun välissä on tekniikkaa, näyttöruutuja ja  luonnollista vuorovaikutusta nakertava välimatka?

Koronapandemian myötä etätapaamiset yleistyivät sormia napsauttamalla, zoomeista, teamseista ja meeteistä tuli monelle arkipäivää. Myyntitapaamiset, työpalaverit ja neuvottelut, webinaarit ja koulutukset järjestetään verkossa. Pahimmillaan videokuvaa ei laiteta tapaamiseen lainkaan päälle, mikä tekee muista osallistujista toisilleen entistäkin etäisempiä.

Kouluttajamme Marko Poskiparta kokosi heti käyttöön otettavia asioita, joiden avulla luot etätilanteisiin varmuutta. Moni kamppailee etätapaamisissa oman esiintymisen kanssa – Viestinnän voimatunnilta Vakuuta puhujana 18.11. klo 9–10 saat tähän liudan hyviä vinkkejä.

Kameran sijainti

Älä kuvaa kameralla alaviistosta, vaan nosta kamera silmiesi tasolle. Nostamalla kameran oikealle korkeudelle luot keskustelukumppanillesi vaikutelman, että käytte keskustelua kahden kesken.

Valitse rauhallinen tausta ja tilanne

Pitäessäsi etätapaamisia, mieti mitä haluat vastapuolen näkevän. Oletko toimistolla vai kotona? Molemmissa tapauksissa on hyvä varmistaa rauhallinen tausta videolla. Monet neuvottelusovellukset mahdollistavat myös erilaisten rauhallisten taustakuvien käyttämisen. Varmista, että sinua ei häiritä kesken tapaamisen – näin voit keskittyä tapaamiseen sataprosenttisesti.

Äänenlaatu

Heikko kuvanlaatu ei ole este osallistua etätapaamiseen, mutta rakeisella ja rahisevalla äänellä teet etätapaamisesta epämukavan muille osallistujille.

Suosittelen panostamaan erilliseen ulkoiseen mikrofoniin tai kuulokkeisiin, näin säästät kuulijoitasi. Kannettavan läppärin mikrofonin laatu on usein huono. Panosta siis mikrofoniin!

Valmistautuminen

Etätapaamisiin ei kannata hypätä valmistautumattomana, vaikka liittyminen kokouksiin onkin tehty helpoksi. Vaikka sinulla olisi liuta tapaamisia päivässä, muista, että jokainen kohtaaminen on ainutlaatuinen.

Jos tapaaminen on tasalta, ole linjoilla viimeistään viisi minuuttia ennen tapaamisen alkua. Näin varmistat, ettet myöhästy ja ehdit hyvin hienosäätämään videosi näkyviin ja äänesi kuuluviin. Parhaassa tapauksessa sinulle jää aikaa kerrata vielä tapaamisen aihe tai agenda ennen etätapaamisen alkua.

Kun etätapaamisen setup on kunnossa, voit siirtyä harjoittelemaan vakuuttavaa esiintymistä. Miten puhut ja esiinnyt luonnollisesti ja vakuuttavasti?

Varaa tunti aikaa ja tule mukaan maksuttomalle Viestinnän voimatunnille Vakuuta puhujana 18.11. klo 9–10 >>

Jaa artikkeli

Haluatko oman kurssisi myyntiin?

Viestinnän tai markkinoinnin asiantuntija! Kun sinulla on idea ja kurssisisällöt, tarjoamme kodin kurssillesi. Viestintäkurssit.fi tavoittaa oppimisesta kiinnostuneet asiantuntijat.

Lue lisää ja tule mukaan!