Someinnostaja Sanna Jylänki rohkaisee esillä oloon

Tämän päivän somemarkkinointi ei ole vain luukuttamista ja tuputtamista ”ostaosta” mainoksilla. Some tarkoittaa sosiaalista mediaa ja sosiaalisuus tarkoittaa ihmisten keskinäistä kanssakäymistä. Siispä markkinointi somessa toimii parhaiten, kun olet itse esillä!

Itse esillä, huh!  Tutkimusten mukaan suomalaisia pelottaa eniten käärmeet ja toiseksi eniten esiintyminen.

Someinnostaja ja rohkea esiintyjä Sanna Jylänki auttaa ihmisiä tämän pelon kanssa. Sanna kertoo kokemuksesta, että harjoittelulla ja muutaman oikean tekniikan hallitsemisella, jokaisesta voi tulla erinomainen esiintyjä. Tärkeintä on kuitenkin hyväksyä omat mokat, Sanna muistuttaa ja lainaa näyttelijä Outi Mäenpäätä:

Ihminen on täysin vapaa esiintyjä vasta sitten, kun hän on sallinut omat mokansa ja jännityksensä.

Voi miten me pelkäämmekään mokia ja virheitä! Valitettavan usein suurelle osalle meistä tämä pelko on syntynyt kouluaikaan, kun punakynät viuhuivat ja kaverit nauroivat virheille. Jos palaamme siihen aikaan, kun opettelimme kävelemään ja muistamme, että vain siksi, että mokasimme, opimme kävelemään – ymmärrämme mokien ja virheiden tärkeyden. Ne opettavat kaikista eniten. Siksi esillä oloa ja esiintymistä oppii vain tekemällä turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä.

Sannan vinkit, joilla pääset varmasti alkuun:

  1. Hyväksy itsesi
  2. Hyväksy mokat ja virheet
  3. Naura itsellesi
  4. Hyväksy äänesi (se kuulostaa korvissasi erilaiselta sinulle kuin muille!)
  5. Hengitä
  6. Anna aikaa
  7. Harjoittele videolle – ajattele puhuvasi yleisölle
  8. Anna kaverin katsoa video
  9. Älä ole kriittinen ulkonäöllesi, et laita pussia päähän livenäkään
  10. Toista, toista, toista!

Luo rutiinit tekemiselle – anna aikaa ja harjoittele. Hanki sparrausta ja koulutusta tarvittaessa. Kasvot ja tarinat muistetaan ja näin markkinoinnista tulee inhimillistä ja helposti lähestyttävää. Rohkeutta tarvitaan, kun tuomme osaamistamme, asiantuntemustamme,  tuotteitamme ja palveluitamme somessa esille tuhansien muiden joukosta. Eli selkä suorana someen – olet paras versio itsestäsi!

Maailma somesta ei nimittäin tule ihan heti katoamaan. Miten sinä näyt siellä?

Sanna Jylängin #UskallaNäkyä -videokurssi on julkaistu Viestintäkurssit.fi-palvelussa. Tutustu ja lähde innostavalle matkalle Sannan opastuksessa! Sanna tunnetaan innostavana ja lähestyttävänä kouluttajana, jonka ohjeet ovat konkreettisia ja käytännönläheisiä.

Sanna kertoi myös Viestinnän voimatunnilla maaliskuussa 2021 konkreettisia vinkkejä, miten voit rohkaista itseäsi videoihin ja kuviin näkyäksesi paremmin digiviidakossa. Voit ladata tallenteen, mikäli webinaari jäi väliin.

Jaa artikkeli

Haluatko oman kurssisi myyntiin?

Viestinnän tai markkinoinnin asiantuntija! Kun sinulla on idea ja kurssisisällöt, tarjoamme kodin kurssillesi. Viestintäkurssit.fi tavoittaa oppimisesta kiinnostuneet asiantuntijat.

Lue lisää ja tule mukaan!