Osaaminen on sekä meille henkilökohtaisesti että edustamamme organisaation kannalta arvokasta pääomaa. Digimurros mahdollistaa satsaukset osaamiseen osana työpäivää, nopeasti ja osuvasti, ajasta ja paikasta riippumatta. Verkkokurssi voi olla ketterää mikro-oppimista nopeaan tarpeeseen tai järeämpää täydennyskoulutusta. Mikä on verkkokurssi ja mitä voit odottaa verkkokurssilta?
Oppiminen on parhaimmillaan ketterää ja kohdennetusti osuvaa – uusien asioiden omaksumiseen ei välttämättä tarvita tutkintoja. Halu kehittyä ja kehittää saa meidät uteliaat oppijat etsimään uutta tietoa, käymään erilaisia koulutuksia, kursseja ja valmennuksia, kuuntelemaan podcasteja, kahlaamaan läpi videoita ja ostamaan verkkokurssin, josta arvelet saavasi juuri sinulle tärkeää tietoa.
Verkkokurssi voi olla mikro-oppimista tai tuhtia täydennyskoulutusta
Verkkokurssi on opintokokonaisuus, joka tarjoaa kouluttajan rakentaman tietopaketin sinun käyttöösi – yhdessä osoitteessa ja nimensä mukaisesti verkossa ajasta ja paikasta riippumatta. Verkkokursseja rakentavat omien alojensa asiantuntijat ja kouluttajat – heillä on tietoa ja taitoja, jonka he jakavat kurssilaisilleen verkkoalustalla.
Useimmiten verkkokurssilla tarkoitetaan opintokokonaisuutta, jossa voit opiskella omatoimisesti ja omaan tahtiisi – tarvitset opiskeluun ainoastaan verkkoyhteydellä varustetun päätelaitteen kuten tietokoneen tai puhelimen.
Verkkokurssin verrattomuus perustuu siihen, että oppijan ei tarvitse sukkuloida verkossa ja yhdistellä näkemäänsä ja kokemaansa ja arvioida jatkuvasti lähteen laatua ja tietojen paikkansapitävyyttä. Parhaimmillaan verkkokurssi on johdonmukainen kokonaisuus, jonka opiskeltuasi sinulla on rutkasti uutta osaamista, tietoa sekä taitoja. Verkkokurssi oppimisen tapana mahdollistaa vaikkapa työssäsi tarvitsemasi taidon oppimisen nopeasti.
Verkkokurssi voi auttaa ja johdattaa myös kehittämään jotakin osa-aluetta työpaikallasi: verkkokurssilla voit esimerkiksi kehittyä mediatiedotteen kirjoittajana, luoda organisaatioosi mediaviestinnän strategian tai kehittää järjestelmällisesti organisaatiosi brändiä tai hankkeen viestintää. Samalla saat haltuusi työkaluja ja opit uusia toimintatapoja ja -malleja.
Mitä verkkokurssi sisältää?
Verkkokurssin materiaalit voivat olla esimerkiksi
- videoita,
- äänitteitä,
- kuvia ja infograafeja,
- tekstiä,
- diaesityksiä,
- nauhoitettuja ruudunkaappauksia,
- tehtäviä,
- erilaisia ladattavia materiaaleja ja työskentelypohjia,
- linkkejä lähteisiin tai lisämateriaaleihin.
Viestintäkurssit.fi-palvelun kouluttajia kannustamme valitsemaan esitystavan aiheen mukaan ja siten, että kurssi tarjoaisi materiaaleja erilaiset oppijat huomioiden. Oppijat ovat erilaisia: siinä missä toinen oppija haluaa katsoa vain videoita, toinen haluaa lukea kaiken tekstinä.
Jokaisella verkkokurssilla ei käytetä kaikkia esitystapoja – esitystapa riippuu verkkokurssin aiheesta ja myös kouluttajan omista valinnoista. Teoreettisen tiedon luonteva esitystapa voi olla esimerkiksi videoitu luento fläppitauluineen tai äänitetty diaesitys, jolla asiantuntija esittää aiheena olevan asian. Sama sisältö voi löytyä kurssilta myös tekstinä. Toisaalta on luonnollista, että esiintymistaitoja valmentavalla kurssilla on enemmän tai jopa pelkästään videoita kuin tekstiä.
Kouluttaja voi olla läsnä myös verkkokurssilla
Verkkokurssit ovat usein edullisempia kuin kouluttajan live-koulutukset, sillä ne eivät vaadi kouluttajan läsnäoloa. Vaikka kouluttaja on useimmiten läsnä verkkokurssilla nauhoitettujen videoiden välityksellä, verkkokurssi toki mahdollistaa myös kouluttajan reaaliaikaisen läsnäolon eri tavoin.
Verkkokurssin esittelytekstistä saat selville, tarjoaako kouluttaja kurssilaisille palautetta, järjestääkö hän kurssilaisille reaaliaikaisia verkkoluentoja tai mahdollisuuden kysymyksiin. Verkkokurssilla voit myös saada palautetta tehtäviin, tehdä testejä ja ansaita vaikkapa diplomin, mikäli kouluttaja on nämä mahdollistanut.
Verkkokurssilla opiskelet omaan tahtiisi
Verkkokurssi on saatavillasi pääsääntöisesti heti, kun olet kurssin ostanut verkkokurssien verkkokaupasta. Kun saat tunnukset, pääset verkkoympäristöön tutustumaan kouluttajan kurssille tallentamiin materiaaleihin.
Parhaassa tapauksessa verkkokurssi etenee johdonmukaisesti ja sujuvasti ja sen sisältö on teemoiteltu loogisesti ja siten, että rakenne tukee oppimista.
Verkkokurssilla saat käyttöösi kurssiin sisältyvät materiaalit joko kerralla tai kouluttajan vaiheistamina kokonaisuuksina, jolloin kurssille ilmestyy uusi kokonaisuus esimerkiksi viikoittain. Viestintäkurssit.fi-palvelussa löydät tiedon kurssin etenemistavasta kurssin esittelytekstistä.
Verkkokurssi on verraton tapa kerryttää omaa osaamista, tietoa ja taitoja omassa tahdissa. Verkkokursseja on tarjolla mitä moninaisimmista aiheista. Viestintäkurssit.fi on palvelu, josta uteliaat oppijat löytävät kasvavan kokoelman viestintään ja markkinointiin liittyviä verkkokursseja. Satsaamme siihen, että kurssin esittelyteksti kertoo mahdollisimman tarkasti kurssin sisällöstä ja sen sisältämistä materiaaleista. Näin voit olla varma, että kurssi vastaa omaan tarpeeseesi.