Verkkokurssin suunnittelu on tärkeä vaihe – miten motivoit oppijaa?

Verkossa oppimisesta on tullut sujuva keino oppia uutta ja syventää omaa osaamistaan, ja erilaiset verkkokurssit sopivat erinomaisesti myös täydennyskoulutukseen. Verkkokurssit ja verkkokoulutukset ovat yleistyneet viime vuosina vauhdilla, ja moni kouluttaja toteuttaa omia koulutuksia verkkoon. Oppijan näkökulmasta ei ole yhdentekevää, miten kurssi on rakennettu.

Miten luoda kiinnostava verkkokurssi? Mikä saa oppijan innostumaan verkkokurssista, pysymään mukana ja käymään kurssin loppuun?

Koulutuksen sisällön tulee vastata odotuksia – kun aloitat verkkokurssin suunnittelun, mieti, mikä on kurssin keskeinen osaamistavoite. Millaista osaamista lupaat kurssin osallistujille?

Tärkeä lähtökohta verkkokurssin suunnittelussa on tietenkin myös osuva sisältö ja verkkokurssin rakenne. Verkkokurssiin kannattaa sisällyttää vain oleellinen aiheeseen liittyvä sisältö ja välttää liikaa rönsyilyä. Lähde suunnittelemaan rakennetta poimimalla osaamistavoitteesta keskeiset lupaukset. Näistä lupauksista muodostuvat kurssille jaksot. Jaksoista jatkat suunnittelua syventämällä kunkin jakson aihetta.

Kun suunnittelet verkkokurssia, palaa aika ajoin tarkastelemaan asettamiasi osaamistavoitteita ja pidä huoli, että sisältö vastaa näitä. Näin verkkokurssi pystyy innostavana ja motivoivana ja vastaa oppijan odotuksiin. Verkkokurssin osallistuja kokee tulleensa oikealle kurssille ja saavansa kurssilta sen, mitä hänelle luvataan.

Verkkokurssi on ajasta ja paikasta riippumaton tapa oppia. Parhaimmillaan oppija kehittyy kurssilla itse, oppii uutta ja soveltaa oppeja suoraan omaan työhön kurssin edetessä. Kurssitarjonta verkossa kasvaa, kun kouluttajat vievät osaamistaan verkkoon – laadukkaan verkkokurssin suunnitteluun kannattaa ehdottomasti panostaa.

Asiantuntijuus verkkokurssiksi – maksuton webinaari

Erityisesti kouluttajille suunnatulla Viestinnän voimatunnilla on 28.1. klo 10–11 aiheena Asiantuntijuus verkkokurssiksi. Asiantuntijamme tässä webinaarissa on tämän kirjoituksen kirjoittaja, verkkopedagogiikkaan erikoistunut kasvatustieteilijä Hanna Visapää. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää ja ilmoittaudu webinaariin

 

Katso kaikki talven 2021 maksuttomat Viestinnän voimatunnit >>

 

Jaa artikkeli

Haluatko oman kurssisi myyntiin?

Viestinnän tai markkinoinnin asiantuntija! Kun sinulla on idea ja kurssisisällöt, tarjoamme kodin kurssillesi. Viestintäkurssit.fi tavoittaa oppimisesta kiinnostuneet asiantuntijat.

Lue lisää ja tule mukaan!