Viestijä, hallitsetko visuaalisen viestinnän?

Visuaalisuus on viestinnän uusi musta, sitä ei käy kiistäminen. Videomuotoinen sisältö valtaa viestinnästä tilaa yhä kiihtyvämmällä vauhdilla.

Kuvien, videoiden ja graafisten elementtien yhdistyminen ja viestien visualisointi on sujuva tapa välittää tietoa, herättää tunteita ja saada viesti perille. Visuaalinen viestintä rakentaa brändiä tunteella ja jättää voimakkaan muistijäljen.

Viestijöiltä odotetaan visuaalisen viestinnän osaamista

Viestinnän ammattilaisilta odotetaan osaamista tuottaa ja julkaista kuvia, infografiikkaa, videoita ja brändin mukaisia visuaalisia julkaisuja. Viestiä on vahvistettava visuaalisilla elementeille, oli kyse some-julkaisusta, vuosikertomuksesta tai idean esittelystä asiakkaalle. Napakan videon tuottamisen on sujuttava sutjakasti muun työn ohessa. Toisilta tämä sujuu luonnostaan, moni kipuilee osaamisen ja uskalluksen välimaastossa. Lähes jokaisella jatkuva ajanpuute nakertaa luovuutta tai aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa.

Myös visuaalisen viestinnän ostaminen kuuluu monen viestijän työpalettiin. Yhä useammin on pysähdyttävä sen kysymyksen äärelle, miten ostaa tai toteuttaa viestintää niin, että nopealla tahdilla tuotettavat julkaisut tukevat brändin visuaalista ilmettä?

Monen viestijän mielessä pyörii kysymyksiä, kuten

  • Mitä täytyy ottaa huomioon visuaalisten julkaisujen suunnittelussa, vaikka ei graafikko olisikaan?
  • Millaisia erilaisia alustoja on, ja miten niillä pystyy tuottamaan oman brändi-ilmeen mukaisia julkaisuja helposti esimerkiksi sosiaalisen median alustoille?
  • Miten tekninen laatu vaikuttaa julkaisun ulkoasun toteutukseen?
  • Miten toteutusta kannattaa suunnitella?

Viestiä terävöittävä visuaalisuus ei synny julkaisualustan valmiita kuvia ja graafisia elementtejä yhdistelemällä. Brändiä ja yritysilmettä vahvistavan videon tuottamiseen tarvitaan muutakin kuin puhelimen kamera ja kolmijalka. Oma visuaalinen identiteetti vaatii ajatustyötä ja viestinnän suunnittelua – siinä missä ydinviestien tai oman yrityksen tone-of-voicen terävöittäminen.

Mikä on visuaalisen viestinnän ydintarkoitus; herättää tunteita, vaikuttaa vai jakaa tietoa?

Mikä on viestinnän punainen lanka?

Visuaalinen viestinnän suunnittelu ja tekeminen ei poikkea muusta viestinnästä. Ensimmäisenä asetetaan tavoitteet ja kirkastetaan kohderyhmät.

Miksi viestitään?
Kenet halutaan tavoittaa?
Mitä viestinnällä halutaan saavuttaa?

Kaikki tekeminen lähtee omien tavoitteiden kautta. Kun tavoitteet ja kohderyhmä ovat kirkkaina, kanavien ja sisältöjen rakentaminen voi alkaa. Julkaisualustat ja työkalut ovat välineitä, jotka täytyy ottaa haltuun, mutta tavoitteet ja ideat määräävät tekemisen tahdin. Onnistuakseen video, vaikka lyhytkin, vaatii oivaltavan idean ja napakan käsikirjoituksen tai vähintään ytimekkään ydinviestin. Vasta sen jälkeen tulee taito käyttää kameraa.

Visuaalista viestintää

Uusi Visuaalisen viestinnän verkkokurssi!

Visuaalisia julkaisuja työssään suunnitteleville ja toteuttaville viestijöille on avattu uusi verkkokurssi. Kurssilla pääset syventymään oman brändin mukaisen visuaalisen viestinnän tekemiseen, opit lisää itsellesi parhaiten sopivista julkaisualustoista, saat  erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivia visuaalisen viestinnän työkaluja ja varmuutta julkaisujen tuottamiseen. Verkkokurssin kouluttajana on rautainen visuaalisen viestinnän ammattilainen Janne Nummela.

Maksuton Viestinnän voimatunti visuaalisesta julkaisemisesta – katso tallenne

Jos olet kiinnostunut visuaalisten julkaisujen mahdollisuuksista ja fiksuista tavoista toteuttaa niitä, kannattaa katsoa Viestinnän voimatunnin tallenne. Webinaarissa visuaalisen viestinnän asiantuntija, innostava kouluttaja Janne Nummela antaa käytännönläheisiä ja selkeitä vinkkejä ammattimaisen graafisen ulkoasun muotoiluun erilaisissa julkaisuissa. Voimatunnilla saat hyvän käsityksen siitä, miten voit kehittää graafisen muotoilun työtapoja entistä sujuvimmiksi ja paremmiksi.

Lue lisää ja katso tallenne! >>

Lukemista ja linkkejä, visuaalisen viestinnän trendejä vuodelle 2022:

7 Social Media Graphic Design Trends 2022 by Canva

The 20 biggest Social Media Graphic Design Trends 2022

Color Trends 2022 by StockPhoto

8 Creative Font Trends 2022

 

Jaa artikkeli

Haluatko oman kurssisi myyntiin?

Viestinnän tai markkinoinnin asiantuntija! Kun sinulla on idea ja kurssisisällöt, tarjoamme kodin kurssillesi. Viestintäkurssit.fi tavoittaa oppimisesta kiinnostuneet asiantuntijat.

Lue lisää ja tule mukaan!