Kolme nopeaa vinkkiä ja 10 avainta vaikuttavaan hankeviestintään

Hankkeen projektipäällikön tai hankkeen viestinnästä vastaavan asiantuntijan harteille kasautuu lasti jos toinenkin – odotuksia, toiveita, vaatimuksia. Muiden tehtävien ohessa hankkeen viestintä pitäisi hoitaa mallikkaasti ja toki vaikuttavasti.

Kun hanke on vaikuttava, tuloksekas ja onnistuu tavoitteissaan, hankkeessa on poikkeuksetta onnistuttu viestinnässä. Hanketyö onkin lähes sataprosenttisesti viestintää hanketiimin, hankkeen asiakkaiden ja verkostojen kanssa.

Jos viestintä hankkeessa ja hankkeesta jää vähäiseksi ja ponnettomaksi, hankkeen tulokset jäävät laihoiksi eikä vaikuttavuutta juuri synny. Viestinnän pullonkaulat ovat usein yhteneviä hankkeesta, projektista tai organisaatiosta riippumatta.

Jokaisessa hankkeessa pohditaan, miten 

 • tavoitetaan ja puhutellaan asiakkaita
 • innostetaan ja sitoutetaan hanketiimi ja verkostot hankkeen viestintään
 • mitataan vaikuttavuutta ja onnistumista viestinnässä

Kolme vinkkiä hankkeen asiakkaiden tavoittamiseen ja puhuttelemiseen:

 • Asiakas on kaikessa viestinnässä valokeilassa. Fiksu hanke ei viesti itsestään, vaan kertoo aikaansaannoksistaan asiakasta kiinnostavien ja auttavien sisältöjen avulla. Puhu niillä sanoilla, joita asiakas käyttää – monella alalla ammattislangin ”kääntäminen” on iso palvelus asiakkaalle. Jaa hanketyössä syntyviä ideoita ja kerro hankkeen kohderyhmien kokemuksista hankkeen parissa.
 • Tunne on se moottori, joka saa ihmiset liikkeelle ja toimimaan. Kysy  asiakkailtasi hankkeen teemaan liittyvistä tunteista, tarpeista, toiveista, kiinnostuksen kohteista ja huolista. Sitouta asiakas tämän elämää tai työarkea helpottavien ja ilahduttavien sisältöjen avulla.
 • Kohdenna ja personoi viestit asiakasryhmiä puhutteleviksi. Asiakkaiden tarpeet viestinnälle muuttuvat hankkeen edetessä: kerro alussa, mihin tarpeeseen hankkeesi vastaa ja osoita, että ymmärrät asiakkaan tarpeen. Hankkeen edetessä auta ymmärtämään hankkeen tarjoamaa ratkaisua, poista riskin tunnetta, tee osallistuminen helpoksi, innosta kokeilemaan ja kannusta suosittelemaan.

Hyödynnä verkkokurssimme 10 avainta vaikuttavaan hankeviestintään

Miksi verkkokurssi on toimiva tapa ottaa vaikuttava hankeviestintä haltuun?

 • Opit hyödyntämään viestintää tehokkaasti hankkeen vaikuttavuuden rakentamisessa
 • Opit taitavaksi hankeviestijäksi: saat toimivia ja testattuja työkaluja hankkeen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään ja yhteisölliseen työskentelyyn
 • Muodostat kokonaiskuvan hankkeen viestinnästä
 • Hyödynnät omaksumaasi kaikessa työhösi liittyvässä viestinnässä myös jatkossa
Avaimet hankkeen viestintään
Viestinnän avaimilla teet hankkeen viestinnästä selkeää ja vaikuttavaa.

Vaikuttava hankeviestintä – 10 avainta -verkkokurssi on saamamme palautteen mukaan auttanut asiakkaitamme suunnittelemaan ja toteuttamaan hankkeen viestintää systemaattisesti vaihe vaiheelta. Verkkokurssilla perehdyt asiakaslähtöisen viestinnän suunnitteluun ja saat työkalupakkiisi tehokkaita menetelmiä, joilla varmistat  hankkeesi viestinnän vaikuttavuuden.

Kurssimateriaalit ovat käytössäsi heti oston jälkeen ja voimassa vuoden ajan ostosta.

Kurssimateriaali koostuu:

 • kymmenestä videosta (muutamista minuuteista 20 minuuttiin),
 • tekstiosiosta,
 • työpaja- ja ryhmätyömenetelmien kuvauksista ja ohjeista sekä
 • käytännönläheisistä työpohjista.

Voit halutessasi ladata sekä työpohjat että videoiden materiaalit itsellesi – näin voit hyödyntää niitä myös kurssin jälkeen. Voit opiskella kurssilla joustavasti itsellesi sopivalla tavalla: alusta loppuun esimerkiksi muutaman viikon aikana työn ohessa tai tiiviimmin päivän, parin aikana. Voit hyödyntää kurssia myös työkalupakkina siten, että poimit sieltä kulloinkin tarvitsemasi työkalut. Kurssi on käytettävissäsi vuoden ajan.

Tutustu Vaikuttava hankeviestintä – 10 avainta -verkkokurssiin!

Jaa artikkeli

Haluatko oman kurssisi myyntiin?

Viestinnän tai markkinoinnin asiantuntija! Kun sinulla on idea ja kurssisisällöt, tarjoamme kodin kurssillesi. Viestintäkurssit.fi tavoittaa oppimisesta kiinnostuneet asiantuntijat.

Lue lisää ja tule mukaan!